Menu fra Søndervangs køkken
Køkkenet på Søndervang har en klar mission om at have et køkken med 'åbne døre'.
Det vil sige, at vi så vidt muligt imødekommer beboernes ønsker. Vi har stor fokus på valgfrihed og hverdagens lyster, vi bestræber os på at være fleksible og ramme den enkeltes - såvel som fællesskabets ønsker.
Se månedsmenuen
Mad lavet helt fra bunden af rene råvarer og årstidens grønt
Vi arbejder med rene råvare, helst danske og laver alt fra bunden: Fonde, saucer, pålæg og årstidens syltede grøntsager. Personalets store erfaring fra andre køkkener, hjælper os med til at kunne se hvad sæsonen byder på.
Råvarerne anvender vi både på en moderne måde, men også med stor respekt for det vores mormor lærte os. I køkkenet går vi meget op i dyrevelfærd og et bedre klima, alle i køkkenet gør en stor indsats for at mindske madspild. Vi har miljøet i vores tanker, når vi planlægger menu og årlige arrangementer..
På Søndervang spises det varme måltid til middag
Middagen serveres både i spisestuen og i de enkelte afdelinger i plejehjemmet. Om aftenen er der kold mad. Som beboer bestemmer man selv hvor man vil indtage sit måltid. Det kan være i den store fælles spisestue, i spisestuen på team 2, 3 eller 4, eller det kan være i egen bolig.
Der holdes fælles kostmøder. Vi smiler til maden, for så smiler den tilbage. Hvis du allerede er beboer, eller hvis du ønsker at bo her hos os, så kom ind i køkkenet, vi giver en kop kaffe, og sammen med os kan du få din yndlingsret på menuen.
De kærligste hilsner
Hele køkkenet på Søndervang
Onsdag den 25. maj 2022- Langtidsstegt gris med bådkartofler, coleslaw og Jensens Favoritsovs
- Vaniljeis med chokolade og vafler
Torsdag den 26. maj 2022- Hønsesalat vendt med karry og æble på ananasring. Spansk kartoffeltortilla med Chorizo, purløg og basilikum
- Creme karamel (budding med karamelsovs)
Fredag den 27. maj 2022- Paneret skinkeschnitzel med ærter og stegte kartofler, samt bearnaisesovs
- Bananasplit på klassisk vis
Lørdag den 28. maj 2022- Chop Suey (kinesisk ret med lynstegte grøntsager og strimler af gris)
- Letfrossen Tiramisu
Søndag den 29. maj 2022- Boller i karry med ris og hjemmelavet chutney
- Vafler med syltetøj og flødeskum
Mandag den 30. maj 2022- Tartelet med hvid fisk og spinat
- Frikadelle med lun kartoffelsalat og råkostsalat
Tirsdag den 31. maj 2022- Tærte med skinke og porrer. Fiskefilet med asparges, dild og rejer
- Rabarber-jordbærkompot med Chantilly Creme
Næste måneds menu
Onsdag den 1. juni 2022- Vildtragout med sommerbuk, svampe, spæde løg og fine karotter tilsmagt med estragon og cogna
- Syltet frugt med Amarettocreme
Torsdag den 2. juni 2022- Stegt sild med tomat og rødløgskompot. Stor ribbenstegsmad med rødkål og appelsin
- Jordbær, jordbærgelé og fløde
Fredag den 3. juni 2022- Cremet skaldyrssuppe som på Skagens Fiskerestaurant
- Dolmer fyldt med ris og fars, samt hvidvinssovs og løvstikkekartofler
Lørdag den 4. juni 2022- Nepalesisk gryderet med ris og fladbrød
- Appelsin Panna Cotta
Søndag den 5. juni 2022- Cremet hønsekødssuppe med saftig kylling og urter
- Kalkun i fad med fløde, paprika og urter, samt luftig mos
Mandag den 6. juni 2022- Tomatsuppe med pesto og croutoner
- Soya- og honningglaseret gris med stegte ris og grønsager toppet med peanuts og bønnespirer
Tirsdag den 7. juni 2022- Køkkenet griller, hvis vejret er til det
- Pølser, grillspyd, grillet grønt, kartoffelsalat og sommersalat med dressing
Onsdag den 8. juni 2022- Timian og citronmarineret nakkesteg på stegte provencalske grøntsager og stegte kartofler
- Jorbæris med jordbærguf
Torsdag den 9. juni 2022- Pastasalat med muslinger, rejer og ærter vendt med citrondressing. Farsbrød med kartofler vendt med pesto og bagte tomater
- Citrontærte med creme fraiche
Fredag den 10. juni 2022- Dampet kyllingebryst med broccoli vendt med Asiatisk sesamdressing og ris pilaf
- Hyldeblomst gele med sødet græsk yoghurt
Lørdag den 11. juni 2022- Skinkesteg med ærter française og flødekartofler
- Æbletrifli med makroner og flødeskum
Søndag den 12. juni 2022- Bouillonsuppe med kartoffeltern og porrer
- Glad gris i fad med kartofler og grøntsager, samt fløde og tomat
Mandag den 13. juni 2022- Kylling med stegte kartofler, stikkelsbærkompot og ærter
- Hyldeblomstpandekager med sirup
Tirsdag den 14. juni 2022- Rissalat med tigerrejer og dressing. Thailandske krabbedeller med mangosalat
- Kokosis med kokosflager
Onsdag den 15. juni 2022- Rullesteg med cremet polenta og stegt squash, samt persille
- Italiensk mandelkage med appelsinsirup
Torsdag den 16. juni 2022- Mors rejesalat med makaroni, ærter og asparges. Lille rullemobs med svampe i hvidvin
- Butterdejskiste fyldt med kagecreme og jordbær
Fredag den 17. juni 2022- Svinemørbrad i rødvin med bacon, gulerødder og persille med mos
- Rødgrød med fløde
Lørdag den 18. juni 2022- Kødboller i tomatsovs serveret med pasta og parmesan
- Solbærtiramisu
Søndag den 19. juni 2022- Sommerfrikassé med nye danske kartofler vendt med løvstikke og dild
Mandag den 20. juni 2022- Fiskesuppe med hvid fisk og urter i cremet kokosmælk
- Fiskedeller med dampede porrer og kartofler, samt lun kaperssovs
Tirsdag den 21. juni 2022- 'Pyt i pande' med spejlæg. Hertil tomatsalat med feta og oliven, samt basilikum
- Frugtsalat med råcreme
Onsdag den 22. juni 2022- Krebinet à la Søndervang med brasede kartofler og rødbeder, samt bearnaisecreme
- Pandekager med vaniljeis
Torsdag den 23. juni 2022- Tunmousse med flûte. Skinke med kartoffelsalat og sommerkål
- Jordbærgelé med vaniljecreme og knas
Fredag den 24. juni 2022- Farseret svinemørbrad med svampe, sesamkartofler og mormorsalat
- Sponge Cake med creme fraiche
Lørdag den 25. juni 2022- Bov af gris og sød ananas i karrysovs med ris og peanuts
- Appelsin-is med vaniljevafler
Søndag den 26. juni 2022- Kylling i hvidvin med bacon, champignon og brændte løg. Serveret med mos vendt med Emmentaler
- Ymerfromage med bærcoulis
|